AwAk~!!

Awak..
setiaP hari SkolaH
kitE mesti bersemangat semaCam..
sebab kiTe bLey tGk aWak..
tengOk awak caKap..
tengOk awaK senyum..
tengOk awak geLak..haKhaK..
tengkuK kitE meSti penat asyik toleh-tOleh
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebab apa awaK nak taHu..?
sebab kite suKa awaK..

Awak..
kaLau boleh memang kitE nak hari-hari Gi skOlah
Hari² yang boLeh buat kiTe senyUm..
Sampai terkeLuar gigi-gigi..
sampai senyUm kite nampaK daH macam samE dengan senyUm kambing gurun..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK..

Awak..
Hari tu kitE nampak awak..
maSa tu awak Lalu seBelaH kiTe..
masA tu kiTe tGh jLn nGan mEmber..
kitE tengok awaK..
awaK pon tengOk kite..
meSti awak peLik..
knapE kite asyiK tengOk awak..
meSti awak kata kitE tak tahu maLu..
meSti awak kata kitE giLa..
meSti awak katE kite maCam tak pernaH tengok poMpuaN..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK..

Awak..
setiaP kaLi kitE denGar lagu jiwang-jiwang..
meSti hati kitE raSa semacam..
meSti mata kitE muLa nak berair..
meSti tanGan kite penat amBil tiSu..
meSti hidung kite perit sebab banyaK hingus keLuar..
kitE muLa teringat dekat awak..
dekat awaK yang taK pernah taHu perasaan kitE..
dekat awaK yang tak pernaH sedar siapa kitE..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK..

AwaK..
Baru-baru ni kitE ada baca satu artiKel dekat majalah UTOPIA..
Pasal kawan biaSa,kawan Karib atau keKasih..
kitE buat kuiz tu..
kitE ambiL pen..
kitE ambiL kertas A4..
kitE bace sOalan..
Lepas tu..kitE buLat-buLat jawapan..
Lepas tu..kitE tengok markah..
Lepas tu kitE tengok soaLan lain puLak..
kitE bulat-bulat Lagi..Lepas tu tengOk markah..
Sampailah kesimpulan daripada markah yang kitE dapat tu..
kitE memang dah agak..
kitE memang dah taHu..
antara awak dengan kitE..tak lebih daripada kawan biaSa..
terus-terang kitE cakap..
kitE sediH..
kitE raSa macam nak ubaH balik markah yang kitE dapat tu..
kitE rasa macam naK nangis..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK..

Awak..
duLu-dulu awaK pernah ambil berat paSal kitE..
kitE taHu..kawan baiK kitE ada caKap..
awaK tanya-tanya pasaL kite..
tapi..
maSa tu kitE tak kenaL awaK..
Kite taK suKa chatting denGan awaK..
kitE menyampah tengok nicKname awaK dekat cHannel..
tapi..
tu duLu..
duLu mase kitE taK kenaL awak..
mase kitE taK suKa chatting denGan awaK..
maSe kite menyampah tengOk nicknamE awak deKat cHannel..
seKarang..
kitE dah kenaL awaK..
kitE suKa cHattinG denGan awaK..
Kite suKa tengOk nicknamE awaK dekat cHanneL..
kaLau boLeh..naK Je kitE cOpy-paste nicKname awaK dekat semuA channeL..
kaLau awaK taHu..
mesti awaK kata kitE syok senDiri..
meSti awaK kata kitE peraSan..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK..

AwaK..
kitE dah mengantuk..
kitE daH nak masuK tidO..
maLam ni kitE naK seBut Nama aWaK banyaK-bAnyak kaLi..
kitE nak mimPi awaK..
aBang kitE seLalu cakap kite giLa..
seLalu caKap kitE asyiK memekaK..
tapi..kitE x kiSah..
Kite suKa sanGat..!
sebaB apa awaK nak taHu..?
sebab kitE suka awaK.. =)

*aku copy dari web orang je.. hehehe

2 thoughts on “AwAk~!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s