This month’s planning!

Salam!

Updating this blog from the comfort of my own room in Pengkalan Hulu, Perak! Hehe.

Well, lotsa things to be done during this holiday. Huh, i’ll just list them here.

====================================================================================

Minggu 1 (9-15th July)
Minggu ni tak banyak mende best. Spending 2,3 hari melantak sepuas2nya masakan kat umah (tgh kenyang makan ketam masak lemak..hehe). InshaAllah esok planning to balik umah kat Padang Besar, lepak kat sana sehari dua, pastu continue balik umah kat Alor Star lak. Pi kampung, jumpa sanak saudara, sembang2. N then, by weekend (jumaat kot), pi KL balik. Jumpa MARA kat pejabat dia, hantar result. Pastu jumpa Miss Roline kat Russian Resorce, nak kena mintak dia tlg endorsekan sijil INTEC dari Russian Embassy. Dalam pada tu, nak kena pi INTEC jumpa bakal2 junior (hoho), bagi presentation sket pasal life kat Nizhny. Hehe.

Minggu 2 (16-23nd July)
Sekembalinya dari KL, rehat kat umah 2,3 hari je, pastu turun ke Kulim kejap. Ada kena tolong junior2 kat MRSM PDRM buat research diorang, n nk buat presentation skali. Pi jumpa cikgu2, kawan2 lama. Sapa2 member aku yg nak pi skali minggu ni? Jom!!

Minggu 3 (24-31July)
Minggu ni sempat rilek sekejap je, pastu nak kena pi Kota Bharu untuk conference Islamic Medical Symposium. Spend 2,3 hari jap kat KB, pastu maybe sambung terus dengan program tarbiyyah kat sana lagi 2,3 hari kot. Tak tentu lagi, depends on perancangan akan datang.

Minggu 4 (1-8th August)
Balik dr KB, lepak kat umah sehari dua. Pastu nak kena turun KL balik. Nak singgah kat PC Fair, cari HDD ngan laptop cooler baru. N then pi HKL cari buku medic 2,3 bijik, n then doing some shopping there (gosh, my shoes really need replacements!)

Minggu 5 (9-16th August)
Currently no planning – stay sambut besday kat umah jela kot. Hehe.

Minggu 6 (17-24th August)
Kena travel jauh ke Johor Bharu, untuk program Sunathon anjuran Persatuan Perubatan Islam Malaysia. Dari johor bharu akan travel sampai ke Endau, n then lepaking kat Tioman sampai 23hb. Quite a holiday, i’ll say.

Minggu 7 (25-31st August)
Final week, rehat2 kat umah, makan semakan makannya. N finally, 31st august, flight balik ke Nizhny Novgorod!

===================================================================================

So, my friends, THIS is my planner! As you may have noticed, it’s not that i’m spending my days here on my own in my home. Quoting from Grey’s Anatomy, "We are medical students! Time is one of things that we don’t own for ourselves!"

Recently ada ar 2,3 org member komplain – aku dah makin sumbunk skrg, kerek, jual mahal etc etc. Hello~ i barely even have spare times to my own family! Tambah2 time dkt2 exam haritu. Please note that if you’re going to be friends with med.students, bear in mind that you are the very least they thinkin’ about it their mind! (i mean it). There’s a lot more that running in my mind. Did i forget to mention in my planner that i have to study for Histology during this holiday, as there will be a test in the first week of September? Ah, i also forget to mention that i have to travel to Gerik to take my ‘repairing’ handphone. And to go to Penang to claim the laptop purchasement receipt, before going to KL and claim it from MARA. Not to forget my cousins’ wedding. And going to Baling to take my parcel from Pa’li. And usrah gathering with Ustaz Fawwaz.  Gimme some break, will ya all?

Here are some notes to my friends:

  • I have 3 handphones – use the technology if you’re dying missing me. Dont bother ym’ing me, because internet connection in my place is damn suck that i have to go online using web messenger.

  • I bought quite a large plastic bag filled with Russian souvenirs. The rules goes "First come first serve" and "Ladies first" (hehe). So, based on my planner, whoever wanna meet me (in KB, or KL, or INTEC, or Johor – date according to the timetable above) just gimme a ring. :)

  •           Feel free to contact me via +60194089562. See ya!

                     

ps : pardon for the harsh words. no hard feeling, k?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s