Multitasking…

ss_baru.jpg

Post ni nak citer pasal screenshot (ss) atas tu je. Berhenti membace kalau rasa x best.

Ok. Memula skali, macam korg leh tgk, ss ni diambil pada pukul 6.23 petang waktu Russia, pada hari Ahad 16 Disember 2007..

Time ni aku tgh boring sangat, tatkala roomate aku n member2 lain hepi pegi mengasah kasut skate masing2 dgn ice skating di Gorkava Square, aku stuck kat meja aku menghadap puluhan mukasurat buku demi menghadapi 2 tests besar yg ada esok – anatomy dan biochemistry.

Sikit pasal tests esok : Anatomy dah nak habis belajar dah, test esok masuk pasal cranial nerves. Ada 12 cranial nerves semuanya, yg aku kena mampu explain each one of it orally, written, and pinpoint kat preparat pasal – origin of development, nucleus and its location, output location from brain, output location from cranium, its branches and regions of innervation, and last but not least – the analyzer scheme, if applicable..

And pasal biochemistry pula – everything about carbohydrate metabolism

.

Carbohydrate Metabolism

Nah, tengok sahajalah apa yg aku kena study utk biochem. Semua reaction di atas. Nmpak senang, tetapi setiap formula yg terlibat mesti kena tau lukis structural formula dia. And setiap reaction mesti kena tau apa enzyme yang catalyze. Apa substance yg activates. Ape yg inhibits. Ape cofactor enzyme yg terlibat. Adeh~

So ape yg jadi ngan aku sekarang ni? Well, setelah 3 jam mengadap anatomy, itu yg jadi screenshot kat atas tu. Hehe. Ni explanation utk screenshot:

1. Tgk kat firefox tabs. Semua tabs pasal cranial nerves – yeah, i take wikipedia as my reference. hoho.

2. I-Tunes mini kat atas – one of my evergreen favourite song – Iris by Goo Goo Dolls. Satu lagi lagu evergreen aku – Mr.Brightside by The Killers. Hehe. Tapi beberapa minit sebelum screenshot tu, aku tgh melalak bersama-sama Chris Carabba vokalis Dashboard Confessional berduet lagu Stolen. Best seh suara Carabba. Miahaha.

3. Y! Messenger – aku guna ym version baru, 9 sebab cantik interface dia. Heheh. Dah penah tengok dah Y! Vista punya, tp teruk gler. Beta release pun x macam satu. Setting macam console brick games je. Huhu. Nasib baik aku x pakai vista..hoho (ape kene mengene?)

Hmm..ape nk buat lepas ni? Nak basuh periuk aku masak ayam lemak cili padi semalam, dah habis dah roomate2 aku licinkan. Hehe. Pastu nak makan. Actually x lunch lg pun. Wuu…lapar gler. Hmm..

calendar

Picture of my calendar kat blakang. gemuk gler kucing nih.

Hu~ skrg dah pukul 7.11pm. Wahahaha…dah dekat sejam aku edit post ni. Well, sahabat2ku skalian, aku tau korg mesti tgh pelik – ape hal kid ngan post kali ni. Hoho. Kalau korg nk tau, ini la yg dinamakan “stress budak medic“. Wakaka. Ok, got to go! Thanx for reading up until now.

Seriously creating this post just to relieve my tension. Hehe. Will be continuing study malam ni. Ganbatte kid~~! To my readers, pray for my success tomorrow!

8 thoughts on “Multitasking…

  1. assalamualaikum. good luck for ur exam. nak tanya sikit, your firefox guna theme apa? nampak menarik. besides, Biochem guna Lippincotts’s ke? macam familiar je cycles tu. hhaha

  2. Gud luck mr math…hehehe…YM V9 untuk vista tu sedap ka? aku pakai beta punye sucks giler….nak buat phone pon x bleh…hahaha…

    P/s :: Rusia ade awek yg pandai masak spagethi x? pastu muke dia ala2 almy nadia…hahaha…kalau ade pass la kat aku secret code die…aku mau usha…hahah

  3. as i always tell myself. ‘i blog to stress-free myself’.

    the dilemma of a medical student. it’s the thing that others can’t feel. what a great hikmah He wants to give us by letting us to be that particular student. enough said. He knows best.

    eh dah dah. fokus kat study tu yek :) hehe.

  4. stuck kat sini sat..apa yang akmu ra sa saat post ini di tulis, cara kamu buat..samalah seperti saya. Tapi..hmm~ selalunya le saya akan lebih jadi gila kalau membuat perkara seperti itu..huhu. Kenapa? Kerana segalanya akan jadi tunggang terbalik..hahaa!

    p/s:tido lagi baik.=P

  5. Pingback: Why do people blog? « amitGupta

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s