A wish & a dream..

 

sabarsolat2.png

I made quite a wish last night before i slept. Heheh. Suatu permintaan yg tidak logik. Apakah itu yg aku minta semalam?

Aku minta seandainya Rasulullah masih hidup dan berada di sisiku skrg ni, maka dapatlah aku bertanya kepada baginda mengenai masalah-masalah yg aku hadapi. Dan dapatlah baginda menenangkan hatiku dan memujukku dengan sabda-sabdanya. What a wish!

And i fell asleep with that wish…and i dreamt something.

No, no! It’s not that i dreamt of Rasulullah last night. SubhanAllah sekiranya ianya terjadi. Siapalah aku, hamba yang hina lagi dicemari sisa dosa untuk bermimpikan manusia agung itu!

But still, it was a decent dream, i would say. Tak perlulah aku ceritakan di sini apakah mimpi aku itu.

Salah satu perkara yang aku dapat melalui mimpi aku semalam,

“Dan mohonlah pertolongan (dari Tuhanmu) dengan jalan sabar dan solat.”

Dari surah al-baqarah, ayat 45. Hm..i wonder. But it really soothes me. It is indeed, what i need right now. I think, it is as if the exactly advice Rasulullah would say to me if the thing i wished earlier before i slept became true.

Subhanallah, semoga aku dianugerahi kebaikan dari mimpi tersebut dan dilindungi dari keburukannya..

7 thoughts on “A wish & a dream..

  1. salam~~

    and i wish for a friend that could guide me…

    cz i know i did wrongs…but i need strength and guide from a person that much more better than me…

    org kata…ckp mak ayah kita ssh nk dgr…tp ckp kwn selalu diiyakan…btul x?;)

    jz need some help~~=)

    take care…salam~~

  2. Subhanallah! what a coincidence~ u noe what?? i juz had an usrah yesterday and it was abt cinta Allah dn rasulullah~

    kalau free2, boleh laa bace post kiter yang ter-recent.. got update some pointers

    :)

    alrite!

    ilalliqa~

  3. Salam Kid,
    Kid risau kenapa ni? Risau exam microb ke? Klw psl exam, jgn la terlalu risau. Tp akak rs ni mesti risau selain exam. Pape pun, all the best utk microb exam. Semoga dipermudahkan..Amin..

  4. Erk…silap. Exam anat & histo..Huhuh

    Leokid: Hihi, risau exam tu one part je. So far alhamdulillah, Allah permudahkan urusan. harap berkekalan, inshaAllah. =)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s