Quick Update

Haiya…banyak kerja~ Adeh2.

Pagi tadi baru habis test Microbiology. Ada 5 topics semuanya yang masuk –  General Characteristic of Bacteria, Bacterial Metabolism, Atypical Bacteria, Antibiotics dan Virulogy. Huhu. Nasib baik lulus (walaupun tidak cemerlang mana..)

Minggu ni pun dah setel test Physiology. Topic Cardiac & Haemodynamics. Pun sama, lulus cukup makan je..T_T

Test 2 minggu lepas, Biochemistry – Lipid. Tak buat-buat lagi. Huhu. Ingat nk buat hujung semester ni lah. Alang2 nak exam tu.

Meeting ImamRSC seRussia – pun dah berjalan dengan lancar (lancar ke? Hmm..). Heheh. Nak juga angkat aku masuk MT. Aku dah kata awal2, taknak. Degil jugak. Paksa jugak aku masuk MT. Kan dah jadi masalah. Aku nak deal elok2, korg nak cari pasal gak. Tension btul aku.

Itu pun followup meeting tu tak setel lagi – nak kena contact wakil setiap university la, nak kena letak announcement kat web la, create section baru la. Aduh..

Oh wait! Weekend ni ade Usrah Online ke tak haa? Huhu.

Buletin AsShams dah terlepas seminggu publishing date. Aduh..sakit kpale.

Oh ya, hari sabtu ni – Drama Competition. Meaning, petang ni, dan malam ni, dan petang esok, dan malam esok – practice je keje. Dah la part sound-control tak siap lagi. Nasib baik part aku dancing tango dah siap practice. Alamak! Costume tak setel lagi! WAAA~~

Lagi – Philosophy Project. Ekceli secret project, bkannye sumer org tau pun. Hehe. Aku dah deal personally dengan Dmitriy Izutkin, lecturer philosophy aku yang atheis tu – aku akan submit kat dia satu paperwork a la thesis regarding Philosophy and Islam. As return, dalam exam nanti aku kena jawab satu soalan je instead of 2. Yeah~!! But still, paperwork needs research, bkn leh main copy-paste from wikipedia je. Huhu.

Coincidentally, kat dunia ni pun macam2 jadi gak lately. Hehe. Baru nak hangin kes filem Fitna tu, jadi sedih tgk berita pasal budak genius jadi pelacur.T_T.  Kat Malaysia pun duk gaduh-gaduh pasal nak pilih pemimpin gak, macam kat sini. Hoho. Dunia..dunia. Memang dah akhir zaman betul..

And problem aku yang dalam post lepas tu – still tak konfem lagi ke mana hala arah tujuannya. Still, aku masih bergantung harap – berdoa – dan terus berusaha of course! Moga bila sampai masanya, semuanya akan berjalan dengan lancar, inshaAllah.

And satu announcement – aku punya contact list kat YM dah sarat dengan orang-orang yang aku tak kenal. Under category “Unknown” aku je dah berapa banyak ID. Therefore, sape2 yang nak add YM aku, sila perkenalkan diri anda dulu. Kalau tak, aku tak layan.

Dan satu lagi, makin banyak pula yang forward2 msg kat ym aku. Tak kisahlah msg ape pun – msg ajak buat benda baik ke, msg ngarut2 ke, link2 youtube ke, announcement2 yang takde kaitan dengan aku etc etc..to be honest – Sesiapa yang aku identify sebagai pengforward tegar akan aku remove from my messenger list. Kalu still degil gak, aku block ym orang tu. Kalau ketegaq (loghat kedah for degil) jugak, aku report as spam. Muahaha.

Sekian dulu untuk kali ni. Tengok la sedikit masa lagi baru aku update dengan something a lil bit decent. Buat adik2 yang bertandang blog aku cari maklumat pasal interview, gud luck aku ucapkan kat korang semua. Assalamualaikum!

4 thoughts on “Quick Update

  1. salam~
    rsnya dh lama x comment kat blog ni… hehe…
    famous sggh post interview tu ek… maklumla semua nak gi interview mggu depan…=p
    all da best ye for drama competition tu~~ yg kena pakai topeng tu utk drama ni ek?

    btw,nisah kena interview mara 10/4 ni… waaaaa… cuak2…
    hope semua berjalan lancar… pray for me~`=p

  2. ooo.. YM list dah sarat rupanya~ patutla angin je bila org frwd msg. hehe. remove je diorg tu kalo tak reti2 bahasa gak (jahatnya saya) huhu. tapi kamu jangan la remove saya nye ID plak dr list. kang nk mintak lagu pape,da takde sumber inspirasi eh,sumber mp3 dh. :mrgreen:

  3. nice job done in this blog..
    mase surf saifulislam igtkan lagi matured(berumur =P) rupe2nye umor seroopa…malu rase…huhu..neway,thanks..entri best2 and membantu menaekkan semangat..(cewah)
    tenkiu18x…!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s