Balik?

Flight da confirm!

Balik Malaysia…

SERVICE        FROM                TO                     DEPART  ARRIVE
-------------- ------------------- --------------------- -------- -------
THAI AIRWAYS INTL - TG 975
FRI 03JUL      MOSCOW RU           BANGKOK TH             1840     0645
               DOMODEDOVO          SUVARNABHUMI INTL               04JUL
NON STOP                                                  DURATION 9:05
                                                       NON SMOKING
               RESERVATION CONFIRMED - V ECONOMY
               ON BOARD: MEAL
               MOSLEM MEAL CONFIRMED
               EQUIPMENT:BOEING 777-200/300

THAI AIRWAYS INTL - TG 421
SAT 04JUL      BANGKOK TH          PENANG MY              1810     2055
               SUVARNABHUMI INTL   PENANG INTL
NON STOP                           TERMINAL INTL          DURATION 1:45
                                                       NON SMOKING
               RESERVATION CONFIRMED - V ECONOMY
               ON BOARD: MEAL
               MOSLEM MEAL CONFIRMED
               EQUIPMENT:AIRBUS INDUSTRIE A300-600/600C

Balik Russia pulak…

SERVICE        FROM                TO                     DEPART  ARRIVE
-------------- ------------------- --------------------- -------- -------
THAI AIRWAYS INTL - TG 426
FRI 28AUG      PENANG MY           BANGKOK TH             0820     0900
NON STOP       PENANG INTL         SUVARNABHUMI INTL
               EQUIPMENT:AIRBUS INDUSTRIE A330-300
               RESERVATION CONFIRMED - H ECONOMY

THAI AIRWAYS INTL - TG 974
FRI 28AUG      BANGKOK TH          MOSCOW RU              1025     1710
NON STOP       SUVARNABHUMI INTL   DOMODEDOVO
               EQUIPMENT:BOEING 777-200/300
               RESERVATION CONFIRMED - H ECONOMY

tambah satu lagi..

balik nizhny~

balik nizhny~

Fuh…lega, da setel sumer pasal tiket!

Skrg, time for worrying about exams!

Here’s my exam schedule:

General Surgery – 9th/10th June
Propaedeutics & Internal Medicine – 15th/16th June
Pathologic Physiology – 20th/21st June
Pathologic Anatomy – 25th June
Pharmacology – 29th June

Rasanya exam kali ini, nak tak nak kena juga buat satu exam earlier than the supposed date. Maybe Pharmaco nak buat hujung bulan ini agaknya. Huhu.

Kalau last year masa ada 4 exam, satu aku terpaksa tangguh sebab tension problem and tak sanggup/penat dah, kali ini 5 exam menanti! Huhu.

Tangguh is not an option, sebab next semester bukak2 je kelas aku da kena start pulun untuk subjek Operative Surgery, sebab exam dalam tempoh 2 minggu lepas kelas start!

Kali ini aku taknak tangguh..tension. Biarla muntah darah (hematemesis), batuk berdarah (hemoptysis), kencing berdarah (hematuria) hatta berak berdarah (melaena/hematoechezia) sekalipun, aku nak jugak habiskan.

Result dapat berapa pun dah tak kisah. Huhu. Asalkan lepas je aku rasa dah cukup syukur. Benarla orang kata, 3rd year adalah paling tension!

So aku dengan ini nak minta pengunjung Leokid’s Life (dan leokid.com yang dah lama tak ber-update tu), agar doakan aku.

Kalau dulu aku minta korang doakan agar dipermudahkan urusan, kali ini aku nak minta korg tolong doakan specifik – dikurniakan kekuatan dan stamina menghadapi 5 exam ni!

Moga dipelihara aku dari berputus asa. Huhu. Perjuangan masih panjang, aku dah half-way. Lagi half-way, inshaAllah!

So kepada pelawat2 aku, mintak tlg doakan – Semoga aku berjaya mengharungi semua ini dengan tenang dan selamat. Itu je.

Then doakan aku balik dengan selamat gak. Semoga Russia kekal selamat dari wabak H1N1  (at least sampai tarikh aku balik..hoho). Taknak jadi macam mamat kat Sg.Buloh tu, ksian giler, baru balik dari US nak cuti summer skali bawak balik virus tu da..

Bertahan, Kid! Half-way! Lagi separuh! 50%! Nak tahu apa aku rasa sekarang? Nah layan lagu Scrubs ni:

You’ve crossed the finish line
Won the race but lost your mind
Was it worth it after all?

Well I know what I’ve been told
Gotta break free to break the mold
But I can’t do this all on my own
No I can’t do this all on my own
I know that I’m no Superman
T_T

20 thoughts on “Balik?

    • Salam alaik buat leokid n kwn2..
      hmm, saja2 wat diri king tersesat kt sini, tp bila tgk lama2, baca ckit sbnyk kt kutubkhanah leo, rasa syok jugak…=)
      neway, bnyk prkongsian yg bgs2 dlm nih..nice.
      ma’an najah wassalamah.

      wsalam, huiyo king manekah? 0_o”

      sudi2lah “mencemar duli” ke blog patik lagi ya~ =)

      • haha..King dlm mmpi je kot, saja je guna nick nih..bila lg nk guna kn??
        King nk tny, bhn2 dlm ni hak cipta terpelihara ke?sbb ade info yg King rasa nk copy je,nk wat simpanan sndiri…(xpun leh post kt blog King…hahaha..gurau je).

        Lau xleh xpe, King hormati hak leo.

        InsyaAllah dipermudahkan segala urusan leo, xkira lah time exam nnt ke, balik ke..sbb Allah adil kt sume hambanye :)

  1. salam..kamu mmg bukan superman, tapi lebih kuat dari superman hehe..good luck,tawakkal byk2x insyaAllah berjaya,salah dan silap minta maaf fewww~

    teringat lagu “bukan superstar”. haha

  2. weyt kid..nk mnx tlg leyh x? nk tnya something..idup atau mati au neyh…huhu…lupe lak…asalamualaikum…huhu…before dat..ingat lg x fara?

    hoh? amende yg sampai hidup mati tuh? ish3..

    ingat la, yang comot2 exco kebud tu kan? harharhar.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s