Laskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya
selamanya

Download di sinih~ lepas download tukar extension jadi .mp3 ye.

Ps : Maaf lama x update. Banyak benda yg nk diceritakan smpai xtau nk citer apa. Hehe. Amiklah lagu atas ni sebagai sinopsisnya =p

Ps2 : Leokid.com terpaksa di-design semula, lalu dijenamakan semula menjadi Leokid.My. Konsep diubah menjadi multi-genre. Sila2 lawat~

Oh ya – latest pic:

Raya Pic~

Raya Pic~

One thought on “Laskar Pelangi

  1. salam,,,nak bagi komen tuk yg atas, tapi dikunci so komen sini je k?? aci? aci? (if x sudi, delet je lah huh)

    orait,,,erm,,,manusia kena sanggup menerima kritikan utk berjaya,,sanggup utk di’ketuk’ so for me, bila kita junior so kenalah open, kalau dikritik tu biasalah then perbetulkan apa yg dirasakan perlu…erm thx lah bro efenem, byk jasa tuh uruskan junior 5 thn berturut2x ~_^,,kalo senior langsung tak care sal junior, lagi sedeh tau seyes cakap…(nasihat tuk junio2 termashuk lah saya opssso~!)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s