Gallery – Profail Facebook Baru

Hari ini, seperti tahun-tahun sebelumnya, pihak Facebook ada menganjurkan persidangan F8 untuk menampilkan “perkembangan terkini”. Ramai yang sudah tahu, mengenai “ticker”, tapi tak ramai yang tahu mengenai layout profail baru yang akan dilaksanakan oleh pihak Facebook. Buat masa ini, layout ini ditawarkan kepada para developers, dan saya antara yang termasuk mendapatkannya. Buat masa ini, hanya developers boleh mendapatkan profail baru ini, dan hanya developers boleh melihat profail baru ini yang digunakan developers lain. Ianya hanya akan ditawarkan kepada umum tak lama lagi.

Saya akan update lebih lanjut, sebelum itu, silalah tengok antara perubahan-perubahan profail yang bakal dilaksanakan. Jujurnya, bagi saya – “Dah jadi macam blog!”

inshaAllah, saya akan mengulas lebih lanjut mengenai

– bagaimana perubahan baru ini memberi kesan kepada “privasi” kita

– selok belok menjaga tatacara diri di facebook menurut islam

3 thoughts on “Gallery – Profail Facebook Baru

  1. Timeline yang baru ni totally macam Diari.
    boleh letak semua perkara sejak lahir.

    menarik, cuma agak serabut nak baca Profile orang serta sangat berat. Firefox asyik hang sekejap bila nak load. Chrome cemane?

  2. kalau FB dah jadi macam blog dah tak best dah kot. tunggu orang gantikan facebook jelah. sama macam friendster dulu yang sekarang jadi tah pape huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s